Ambachtelijke Dag Ballum

Welkom op de website van


Jaarlijks wordt in het pittoreske dorp Ballum op Ameland een dag georganiseerd waar ambachten uit vervlogen tijden nieuw leven ingeblazen wordt. Veel bewoners van het dorp kleden zich deze dag in de dracht zoals die in de eerste helft van de vorige eeuw gebruikelijk was. Ook is er de nodige muzikale omlijsting om de gehele dag tot een niet te missen culturele maar vooral ook leuke dag te maken. Voor de scharrelaars zijn ook bij diverse standhouders aan de ambachten gerelateerde producten verkrijgbaar.


36e editie van de Ambachtelijke dag Ballum

Helaas heeft het zonnetje ons dit jaar een beetje in de steek gelaten, maar ondanks dat was het een gelsaagde dag. Een paar druppel mochten de pret niet drukken en we hebben weer veel positieve reacties mogen ontvangen.

We gaan dan ook weer vol goede moed aan het werk om ook volgend jaar weer een super leuk evenement te organiseren!

Het programmaboekje 2023 u hier downladen: boekje

Entreeheffing

Er worden bij de entree zo nu en dan vragen gesteld over waarom er entree wordt geheven. We willen hier wel een korte uitleg geven.

De organisatie is een stichting. Het doel is het in stand houden van deze fantastische happening in het mooie dorp Ballum. Dat is heel lang gelukt zonder dat het nodig was om daar een financiĆ«le tegemoetkoming van de bezoekers voor te vragen. 

Helaas blijkt dat niet meer mogelijk. Teruglopende sponsoringen en jaarlijks verminderde subsidies maken het onmogelijk dit zonder entreeheffing te organiseren. Bedenk dat het veel geld kost om alle standhouders naar Ameland te krijgen. Dit terwijl deze enkel een onkostenvergoeding krijgen.

Zonder de inkomsten van de entree zal de sfeer verdwijnen en is het onmogelijk om ambachtelijke demonstraties te laten verzorgen. Wat over zou blijven is een braderie of markt met enkel een commerciƫle inslag in plaats van een dagje uit met het gezin, genietend van zon, vermaak en historie uit vervlogen tijden.

Wij hopen op graag terug te zien op 27 juli 2023!

Vrijwilligers

Wij kunnen deze dag niet organiseren zonder de grote inzet die onze vrijwilligers jaarlijks ten toon spreiden. 

We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons willen en kunnen helpen deze dag tot een groot succes te maken. Ben je geinteresseerd om ook te helpen? Stuur dan een berichtje naar:
dirk at ambachtelijkedag.nl

Ambachtelijke Dag 2024: Donderdag 25 juli